Skapa ett behagligt inomhusklimat under sommaren med Centrum Piles energipålar

Sommaren är här och med den kommer varma dagar som kan göra inomhusmiljön kvav och obekväm. Men tack vare Centrum Piles innovativa energipålar kan du nu njuta av ett behagligt inomhusklimat även under de hetaste dagarna. Våra energipålar fungerar som effektiva energiväxlare i marken och drar nytta av jordens kyla för att göra ditt inomhusklimat mer behagligt under sommaren.

 

Effektiv termisk kylning

Centrum Piles energipålar är traditionella betongpålar med integrerade jordvärmeslangar, kallade kollektorrör. Genom att cirkulera vätska i dessa kollektorrör kan energipålarna absorbera överskottsvärme från byggnaden och lagra den i marken, vilket ger en passiv kylningseffekt. Detta gör det möjligt att dra nytta av markens naturliga svalka och skapa en sval och behaglig inomhusmiljö även under varma sommardagar.

Jämn luftfördelning och optimalt energisystem

Våra energipålar har en dubbel funktion. Förutom att bära upp byggnaden erbjuder de även hållbar energi för både uppvärmning och kylning. Genom att använda Centrum Piles eget dimensioneringsverktyg kan antalet energipålar anpassas efter byggnadens behov för att säkerställa en optimal energiproduktion. Detta innebär att luftfördelningen blir jämn och att energisystemet blir så effektivt som möjligt.

Hållbarhet och kostnadseffektivitet

Energipålar är en hållbar lösning för att skapa ett behagligt inomhusklimat. Genom att utnyttja markens energiresurser minskar man behovet av traditionell energiförbrukning och minimerar därmed både kostnader och miljöpåverkan. Prestandarapporten för Centrum Piles kontor i Kollanda visade vid 2021 att systemet har uppnått 82% av det förväntade energiuttaget på endast 3 månader.

Genom att utnyttja markens naturliga kylningsegenskaper kan Centrum Piles energipålar effektivt kyla ner byggnaden och skapa en jämn luftfördelning. Dessutom minskar de traditionell energiförbrukning och bidrar till en kostnadseffektiv och hållbar energilösning. Med Centrum Piles energipålar kan du njuta av en behaglig inomhusmiljö även under de varmaste sommardagarna.


Vill du veta mer?

Här berättar vi mer om våra energipålar. Du är också alltid välkommen att kontakta oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *