Ljus framtid med positiv utveckling för Dalbyfabriken

Det har gått ett par månader sedan Centrum Piles fabrik i Dalby slog upp portarna. Efter en sommar med välförtjänt semesteruppehåll är nu Taif Kadhem, lager- och logistikansvarig på Centrum Piles fabrik i Dalby, med personal redo för ännu säsong med nya utmaningar. Vi tog en stund med Taif för att höra om hur den första tiden har varit och om Dalbyfabrikens förhoppningar för framtiden.

 

Taif Kadhem, lager- och logistikansvarig i Dalby.

På frågan om framtiden för Centrum Piles fabrik i Dalby berättar Taif att de har spännande planer. De strävar efter att inte bara vara experter på att gjuta pålar, utan också att diversifiera sin produktportfölj. Det innebär att ta sig an nya produkter och utmaningar som följer med dem. Han uttrycker en positiv attityd inför denna framtid och ser detta som en möjlighet till tillväxt och förnyelse.

– Vi har varit ständigt aktiva sedan vi startade med bygget , men produktionen har efter hand förändrats något med mer återkommande uppdrag, samtidigt som det skett en upptrappning med varierande utmaningar som ändra sig från projekt till projekt. Oavsett projekt har vårt fokus varit på kvalitet, miljö, säkerhet och självklart att vi alltid ska ha klara leveranserna i tid. Generellt har det gått bra!

Projekt som gör skillnad

När det gäller specifika projekt som de arbetar med avslöjar Taif att det finns flera pågående projekt av olika slag. Alla dessa projekt har sin egen betydelse och påverkan. Men det finns ett projekt som sticker ut i mängden.

– Det finns en del projekt som vi fått äran att vara involverade i både sedan start och framåt, och alla är självklart lika viktiga för oss. Dock finns det ett som sticker ut just nu. Projektet kräver väldigt långa längder, vilket innebär en utmaning för oss att lagra pålarna i väntan på leveransen.

Vi ser fram emot att öka vår gjut- och leveranskapacitet samt att utöka sortimentet och att inte enbart vara bäst på att gjuta pålar. Att ta till oss nya produkter har sina utmaningar, men är en rolig utmaning som vi ser fram emot, säger Taif.

Framtidsutsikter med förväntan

För den framtida utvecklingen lyfter Taif Kadhem de senaste tillskotten till deras personalstyrka som ett styrkebesked. Trots den rådande ekonomiska situationen har de kunnat tillsätta nya tjänster, vilket Taif menar pekar på en positiv trend för en fortsatt växande verksamhet.

– Vi har anställt två personer nyligen, så trots dagens ekonomiska situation så ser vi en utveckling på gång. Den geografiska placeringen som vi har i Skåne gör att vi kan leverera till den danska marknaden som är väldigt aktiv, och samtidigt stötta fabriken i Kollanda vid behov. Utöver det ser vi fram emot en vidare utökning av maskiner i form av svetsrobot och andra gjutformar, som också är bidragande till behovet av en utökad personalstyrka, avslutar Taif Kadhem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *