Centrum Pile tillsätter Peter Elmgren som ny fabrikschef i Kollanda

Vi är glada att berätta att Centrum Pile tillsatt Peter Elmgren som ny fabrikschef i Kollanda. Med mångårig erfarenhet från flera roller inom betongbranschen verkar han nu med utgångspunkt från vår fabrik i Kollanda.

Peter Elmgren.

 

Peter tillträdde vid årsskiftet 2023 och kommer senast från Hercules Grundläggning AB.

Berätta mer, vad har du för erfarenheter sedan tidigare?

– Jag är uppvuxen på Hisingen i Göteborg. Jag har arbetat bland annat på Volvo Personvagnar som montör och det sista som produktionstekniker tills jag fick gå på grund av arbetsbrist vid 2008-2009. Då flyttade jag till Trollhättan där jag idag bor tillsammans med min dotter som jag har varannan vecka.

Därefter började jag på bemanningsföretag som montör och kom till Hercules Grundläggning AB:s betongfabrik i Ucklum i slutet av 2010. Där började jag med att handnajja burar till betongpålar och asfaltera betongpålar och fick sedan anställning på Hercules i början av 2011. Där har jag samlat erfarenhet av att gjuta pålar, svetsa burar, varit i blandaren, jobbat på lagret, gjutplanering, planering av transporter samt utskrift av följesedlar för att stötta kontoret.

I slutet av 2014 fick jag möjligheten att börja på kontoret som transportledare. Runt sommaren 2015 slutade fabrikschefen och jag blev då tillfrågad att ta över fabriken vilket jag gjorde. Jag drev sedan fabriken i Ucklum fram till slutet av 2022. Då ansvarade jag bland annat för arbetsmiljön, ekonomin, budget, kvalitet, utveckling, drift och personal.

Hur känns det att vara på plats på Centrum Pile?

– Jag är givetvis spänd för mitt nya uppdrag. Jag har haft flera möten och besök både innan och efter jag skrev på anställningsavtalet med Centrum Pile. Trots att jag kommer från samma bransch och roll är det helt annorlunda här. På Hercules hade jag färre medarbetare men arbetade själv med många fler delar än vad jag kommer göra på Centrum Pile.  

Mitt intryck av Centrum Pile är att det är en välorganiserad verksamhet med tydliga framtidsplaner. Det finns stor kunskap och stöttning på kontoret i Kollanda. Något som verkligen slog mig under mina besök i Kollanda är stämningen både bland personalen på kontoret och i fabriken – det märks tydligt att personalen verkligen trivs på sin arbetsplats!  

Vad var det som lockade dig till tjänsten som fabrikschef på Centrum Pile?

– Jag har haft kontakt genom åren med Centrum Pile och de har alltid framstått som ett sammansvetsat och drivet gäng. När jag sommaren 2022 kontaktade Centrum Pile för hjälp med betongpålar fick jag också veta att man sökte en ny fabrikschef för fabriken i Kollanda. Efter kontakt med Andreas Hillby på Centrum Pile träffades vi för att gå in mer på djupet om fabrikschefens roll på Centrum Pile och planen framåt.

Utöver den märkbara trivseln lockades jag av kompetensen som Centrum Pile besitter på plats i Kollanda. Sammanhållningen verkar fungera bra både på kontor och fabrik. Situationen som fabrikschef på Hercules fabrik i Ucklum var helt annorlunda där vi endast var två personer på kontoret och mycket vilade på våra axlar.

Vad tar du med dig för färdigheter och egenskaper som du tror att du kan applicera på betongbranschen och inom Centrum Pile?

– Från Hercules har jag fått en väldigt bred erfarenhet om mycket. Det var en roll med många bollar i luften då jag som fabrikschef, utöver att driva dagliga verksamheten på fabriken, också var involverad i utveckling och kvalitet. Jag hoppas jag kan komma in med ett annat tänk och annan erfarenhet som ska bli intressant att jämföra med Centrum Pile, där vi både kan motställa nulägena men också se förbättringspotentialen framåt.

Vad ser du att Centrum Pile tillför som aktör?

– En utmaning inom betongbranschen är att hänga med i utvecklingen mot bland annat en miljövänligare betong. Min uppfattning efter den korta tid på Centrum Pile är att drivet och kompetensen finns här för att hänga med i utvecklingen. 

Centrum Pile utmanar konkurrenterna bland annat i design och effektivitet. Det sätter press på övriga betongpåletillverkare att hitta smartare lösningar och att bli mer effektiva. Ingen kan ligga på latsidan utan man behöver vara med i striden om varje pålmeter.

Vad är dina ambitioner som fabrikschef?

– Jag är fortfarande väldigt ny inom företaget, men vill givetvis fortsätta utveckla fabriken med förbättringsarbete och arbetsmiljöarbete. Med ytterligare en certifierad fabrik i Dalby behöver vi ha ett bra samarbete sinsemellan. Målet är att bygga ett gott samspel mellan Dalby och Kollanda, med ett väl fungerande flöde och utbyte av kunskap.

Sammanfattningsvis ser fram emot att fortsätta driva verksamheten vidare med hjälp av mina nya kollegor och tidigare erfarenheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *