Jesper Stengarn, Svetsoperatör

Vad jobbar du med på Centrum Pile?

Jag jobbar som svetsoperatör. Det innebär att jag övervakar våran automatiserade svetsrobot samt att jag ser till att parametrarna i vårt datorprogram stämmer så vi får en högkvalitativ produkt. I min roll är det bra om man är nyfiken, snabbt tar åt sig information, gillar problemlösning, tar sig an problemen samt att man är tekniskt lagd. Man ska inte heller vara rädd för att få lite skit på händerna. Som svetsoperatör på Centrum Pile lär man sig nya grejer varje dag och utvecklingsmöjligheten är väldigt stor, då det finns massor av komponenter i maskinen, både pneumatiska och hydrauliska samt mekaniska. Man lär sig också hela tiden hur man fungerar som en grupp. På fritiden umgås jag med min familj som består av min fästmö och vårat lilla barn samt 2 katter, eller spelar dator när tid och tillfälle ges.

Varför har du valt att jobba på Centrum Pile?

När pandemin med Covid-19 kom blev jag varslad från mitt förra arbete, så jag passade på att skicka in en spontanansökan till Centrum Pile. Jag fick snabbt svar och komma in på en arbetsintervju, vilket jag är väldigt glad för! Därefter började jag på fabriken i Kollanda juli 2020. I början var jag på avdelningen ”underhåll”, men bytte till svetsen efter cirka 10 månader, där jag nu varit i cirka ett och ett halvt år.

Det roligaste med mitt jobb är att se planeringen och ut ifrån den organisera hur vi skall lägga upp våra dagar som ett team, vilket jag måste säga att vi gör väldigt bra. Vi fördelar arbetsuppgifterna på ett bra sätt, jobbar i en liten go´ och härlig grupp och kommer väldigt bra överens! Jag känner en stolthet över den stora volymen armeringsburar vi producerar där vi samtidigt lyckas bibehålla vår höga kvalitet. Vi är ju trots allt det bästa pålföretaget i Sverige!

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?

En vanlig dag på jobbet går jag ner till maskinen och ser efter vad som skall göras för dagen. Sedan drar vi igång och börjar producera armeringsburarna. Det största utmaningarna skulle jag vilja säga är att det är ett väldigt tungt arbete, då de flesta beslagen vi har är tunga. Man måste även ha full fokus när man är vid datorn och lägger in de diverse programmen samt när man ändrar parametrarna. Det är viktigt att vi har god framförhållning och förberedelse, då maximerar vi vår produktion.

Det bästa med mitt jobb är alla mina kollegor, vi på svetsen är en väldigt härlig grupp som kommer bra överens och har roligt tillsammans! Sen har vi också väldigt bra arbetskamrater i övriga fabriken som jag kommer bra överens och har ett gott samarbete med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *