Joel Ingemarsson, Förstaman vid svetsrobot

Vad jobbar du med på Centrum Pile?

Jag jobbar som förstaman vid svetsroboten. Det innebär att vår avdelning tillverkar armeringsburarna på Centrum Pile till samtliga pålar och balkar. För min position krävs det att du är en ledarperson, beslutsfattare, envis, erfaren och fungerar som en guide. En vanlig dag på svetsen har igång produktionen av majoriteten av vår arbetsdag. Vi brukar säga att desto skitigare vi är efter arbetsdagen, desto mer strul har vi haft under dagen som lett till meck och service på maskinen. Den största utmaningen på min avdelning är när tiden inte räcker till. När vi har många sjuka brukar det bli mer kämpigt. Vi har ett starkt behov av varje operatör som idag är på plats.  

Hur har din resa inom företaget sett ut?

Jag började på Centrum Piles avdelning för skarvskruvning och godshantering. Jag hoppade in på gjuthallen när behov fanns och även vid svetsroboten. Så var det nog i ungefär två år tills jag fann min fasta position vid svetsen. När möjligheten fanns för mig att få en fast anställning tog jag den chansen. Idag är jag kvar då jag känner att jag trivs bra. Sedan har jag fått befogenhet att bli förstaman på svetsroboten vilket är en ära för mig. Idag har jag jobbat på Centrum Pile i 8 år. Men alla kan också lära sig mer, och några saker jag skulle vilja utveckla är att bli än mer tekniskt och mekaniskt lagd.

Vad gör att du trivs på jobbet?

På Centrum Pile finns trivsel, familjekänsla och kompiskänsla bland medarbetarna vilket gör att det blir mer än bara ett jobb. Jag är också stolt över de produkter vi tillverkar. Till höjdpunkterna hör mina roliga kollegor, utmaningarna som uppstår och att dricka en och annan kopp kaffe. När jag inte arbetar tar jag hand om min familj, tränar och umgås med folk. Sen älskar jag mat och tv-spel. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *