Andreas Hillby utsedd till ny VD för Centrum Pile AB

Andreas Hillby, tidigare Fabrikschef för Centrum Pile AB i Kollanda, tillträder som ny VD för Centrum Pile AB. Hillby tar över efter Lars Gustafsson som nyligen tillträtt rollen som VD för systerbolaget Aarsleff Ground Engineering AB.

Centrum Pile AB, som bedriver tillverkning av prefabricerade betongelement med fokus på betongpålar, har sedan starten 2008 haft ett tydligt fokus på utveckling och tillväxt inom sitt verksamhetsområde. Idag är fabriken i Kollanda en av Europas modernaste produktionsanläggningar för tillverkning av betongpålar.

– Jag lämnar med varm hand över stafettpinnen till Andreas, säger Lars Gustafsson. Han fortsätter ”Andreas arbete inom bolaget har varit mycket framgångsrikt och jag är övertygad om att Centrum Pile fortsatt kommer ha en ljus framtid med Andreas i spetsen”.

Andreas Hillby

Andreas Hillby kommer närmast från rollen som Fabrikschef och har varit i bolaget i 4 år. Dessförinnan var han Motorutvecklingschef på Husqvarna Group och har hela sin yrkesverksamma karriär jobbat inom bilindustrin med utveckling av förbränningsmotorer.

– Det är fantastiskt att få chansen att driva Centrum Pile i en ny roll. Jag känner stödet från personalen att vi kan fortsätta att utveckla företaget! säger Andreas Hillby.

Andreas Hillby tillträder tjänsten som VD den 1 juli 2022.

För mer information, vänligen kontakta:

Karin Jernberg, karje@aarsleff.com, 076-830 13 13

Om Centrum Pile AB

Centrum Pile AB har Sveriges enskilt största och en av Europas mest moderna produktionsanläggningar för tillverkning av betongpålar. Med placeringen i Kollanda, Älvängen cirka tre mil norr om Göteborg är fabriken strategiskt belägen då den placerar oss i direkt anslutning till våra råvaruleverantörer samt ger oss närhet till viktiga kundmarknader. Centrum Pile AB tillhör den danska koncernen Per Aarsleff A/S och dess dotterbolag Centrum Group. Centrum Group är ledande i Europa på tillverkning av prefabricerade betongpålar med fabriker i Sverige, Danmark, England, Tyskland och Polen. Samtliga fabriker är högt automatiserade med egenutvecklade och unika produktionslinjer. Centrum Pile AB omsätter ca 140 miljoner och har 45 anställda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *