Nytt landmärke står stadigt med Centrum Pile

Snart står ett 26 våningar högt bostadshus färdigt i området Dockan i Västra hamnen, Malmö. Projektet går under namnet “Docks” och beskrivs ha en iögonfallande arkitektur. Tack vare betongpålar från Centrum Pile kommer Dockans nya landmärke stå stadigt.

 

Projektutvecklare för bostadskomplexet är JM. De beskriver byggnaden som en kaxig utsida med en ombonad insida. För en säker grund har Aarsleff Ground Engineering AB, systerbolag till Centrum Pile AB, anlitats för att installera 581 stycken betongpålar från Centrum Pile.

Förberedelser lägger grunden

I projekteringen fattades beslutet om att använda betongpålar av beställarens konstruktör. Genom att använda kalkyleringsverktyget Centrum Pile Select kunde de valda betongpålarna verifieras i anbudsskedet. Innan pålningen har det schaktats, installerats spont och utförts grundvattensänkning.

Tryggt där himlen möter havet

Efter förberedelserna kunde Aarsleff Ground Engineering AB från den 11 april påbörja installationen av de 581 pålarna. De har en längd om 9-10 meter och installeras med maskinen Junttan PM23. Projektet beräknas stå klart i maj. Med en trygg grund att stå på kan snart de inflyttade i 157 bostäder njuta av utsikten över Malmös stadssilhuett, där himlen möter havet.

Vill du också kunna kalkylera betongpålar på ett enkelt sätt i anbudsskedet?
Kika in vårt verktyg Centrum Pile Select i menyraden!
Läs mer om projektet Docks här: https://www.jm.se/skane-lan/malmo-kommun/dockan/Docks/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *