Centrum Pile bygger nytt med energipålar

För att möta den ökade efterfrågan och för att möta framtiden bygger nu Centrum Pile nya manskapsutrymmen och kontor. Den nya byggnaden kommer placeras där det gamla kontoret fanns och grundläggs med pålar.
Grundläggningen är med 270×270 Typ8 friktionspålning och består 80% av Energipålar och kommer förse den nya byggnaden med uppvärmning i form av jordvärme och även på sikt kylning. I energipålarna gjuts det in slang med ingående och utgående rör. Arbetet med energipålar är en utveckling för att i samband med grundläggning även passa på att kunna använda jordvärme genom betongpålarna. Energipålarna kommer då fylla 3 funktioner så som en stabil grund att bygga på, uppvärmning och kylning av byggnad.

Den nya byggnaden som kommer innehålla matsal, omklädningsrum, möteslokaler och administriva delen beräknas bli klar i december.

   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *